• Vloerverwarming

    Verwarmingsinstallaties

Vloerverwarming

Gebr de Hond bv

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming, zowel in nieuwbouw als in bestaande bouw. Het heeft dan ook veel voordelen. Wij zijn ervan overtuigd dat vloerverwarming de toekomst heeft. Een warm onthaal voor elk huis.

Voordelen vloerverwarming
Zuiniger en dus kostenbesparend: Uit onderzoek is gebleken dat de ideale ruimte temperatuur bij vloerverwarming één tot twee graden lager ligt dan bij andere verwarmingssystemen. Dat vermindert het energieverbruik al met vijf tot zes procent. In combinatie met een HR-ketel stookt u nog eens 10 tot 15% zuiniger ten opzichte van conventionele (hoge temperatuur) systemen door de lagere stooktemperaturen. Veiliger: Geen gevaar voor stoten of branden aan radiatoren Gezonder: Betere handhaving van de luchtvochtigheid. Minder stofcirculatie en minder kans op huisstofmijt. Praktischer: Meer ruimte door het ontbreken van verwarmingselementen. Comfortabeler: Doordat vloerverwarming voor een groot gedeelte uit stralingswarmte bestaat, wordt het als aangenamer ervaren. Gelijkmatige verdeling van de warmte benadert het dichtst het ideale verwarmingsgevoel. Geen last van luchtcirculatie, tochtverschijnselen of de onaangename geur van verbrand stof door hoge, plaatselijke temperaturen die bij radiatoren en convectoren wel kunnen optreden. Hygiënischer: Geen lastige hoeken om schoon te maken. Mooier: Geen ontsierende leidingen, radiatoren, convectoren of andere verwarmingselementen.

Laag Temperatuur Verwarmingssysteem
Vloerverwarming is een zogenaamde Laag Temperatuur Verwarmingssysteem (LTV). Dit betekent dat het toegepast kan worden bij installaties die uitgaan van een aanvoertemperatuur die lager is dan 55°C. HR-ketels halen bijvoorbeeld alleen hun hoge rendement als zij niet boven deze aanvoer temperatuur komen. Warmtepompen, zonneboilers en andere alternatieve warmte opwekkers zijn zelfs nauwelijks toe te passen als er temperaturen boven de 55°C nodig zijn en gaan bovendien beter presteren als de gewenste aanvoertemperatuur nog verder kan dalen. Aangezien dit soort verwarmingsinstallaties in de toekomst steeds meer toegepast zullen worden, zijn wij er van overtuigd dat vloerverwarming de toekomst heeft.

Thermagas Espace vloerverwarming
Er zijn talloze fabrikanten met elk hun specifieke kenmerken en prijzen. Wij hebben inmiddels ruime ervaring met Espace vloerverwarming van Thermagas. Zij hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding plus de ervaring en de producten in huis voor elk type vloerverwarming.

Espace vloerverwarming is overal toe te passen; woningen, kantoren, winkels, showrooms en magazijnen.
Vloerverwarming kan nu dankzij Espace toegepast worden onder alle vloertypen; natuursteen, plavuizen, hout, parket, grind en tapijt. Espace vloerverwarming is hierdoor geschikt voor kantoren, showrooms en winkels, maar ook kerken, magazijnen, hangars en parkeer-terreinen. Door de zes verschillende Espace vloerverwarmingssystemen kunnen we voor iedere situatie een oplossing op maat aanbieden. Voor elk type vloer en elk soort huis of bedrijfsgebouw, nieuw of oud, groot of klein, voor elke situatie de ideale vloerverwarming.

Vraag direct en eenvoudig een offerte aan

Contact