• Dakbedekking

    Gawalo

Dakbedekking

Gebr de Hond bv

Bitumineuze dakbedekking
De meeste platte daken zijn bedekt met bitumen, deze dakbedekking is een uitstekend materiaal om op platte daken te verwerken. Hierbij is het belangrijk om heel zorgvuldig te werk te gaan: de detaillering bepaalt de kwaliteit. Omdat wij deze dakbedekking uiterst vakkundig aanbrengen, en door onze keuze voor kwalitatief hoogwaardige materialen, kunt u rekenen op een levensduur van tenminste 15 jaar.

Bitumineuze dakbedekking is geblazen bitumen. Dit wordt verkregen uit een overblijfsel van aardolie. Het overblijfsel wordt versterkt door middel van een inlage c.q. drager. Daaraan worden nog bepaalde moleculen toegevoegd, waarna het gemodificeerd bitumen ontstaat.

Dit product staat beter bekend als A.P.P. (Atactisch Poly Propyleen) en S.B.S. (Styreen Butadieen Styreen). De door ons verwerkte rollen dakbedekking zijn voorzien van een KOMO-attest. Hierin staat de kwaliteit en de verwerkings eis vermeld.

EPDM Dakbedekking
EPDM opent een totaal nieuwe wereld voor mensen die hun dak willen bedekken met een kunststof dakbedekking. Ten opzichte van de klassieke dakbedekking biedt het vele voordelen, vooral op het gebied van kwaliteit, milieu en rendabiliteit. EPDM dakbedekking kan zowel bij nieuwbouw als bij renovatie toegepast worden en is voor het platte dak ongetwijfeld het materiaal van de toekomst.

Klassieke dakbedekking die langdurig blootgesteld worden aan de zon drogen uit en vertonen scheuren en barstjes. EPDM dakbedekking is UV- en zonbestendig en zal niet drogen of barsten. EPDM is een éénlaags synthetisch dakrubber. De naam EPDM verwijst naar de samenstelling van het membraan: Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer.

De keuze voor EPDM zal zeker in de toekomst zijn vruchten afwerpen. Kunststof dakbedekking is in vergelijking tot bitumineuze dakbedekking duurder in de aanschaf, maar heeft een langere levensduurverwachting en is tevens onderhoudsvrij materiaal. De kans op lekkages is met een EPDM afdichting kleiner, omdat er minder naden in het gebruikte materiaal zitten.

Vraag direct en eenvoudig een offerte aan

Contact