CV-Ketels

Omdat elke klant zijn eigen wensen heeft, hebben we verschillende merken CV-ketels in ons aanbod:, waaronder Nefit & Remeha. Elk merk heeft zijn eigen specifieke kenmerken, maar allemaal zijn ze betrouwbaar en voldoen ze aan alle eisen die je kunt stellen aan een kwaliteitsketel.


logo nefit

Nefit, meer dan 100 jaar ervaring

Nefit is sinds de introductie van de allereerste Hoog Rendement CV-ketel in 1980 uitgegroeid tot het bekendste merk cv-ketels. De geschiedenis van het bedrijf gaat echter meer dan 100 jaar terug.


Absolute zekerheid.

Nefit is met meer dan 3 miljoen verkochte HR-toestellen al meer dan 30 jaar het meest verkochte merk. Sinds Nefit in de jaren tachtig de eerste HR-ketel ter wereld introduceerde, is het programma uitgegroeid tot een breed aanbod van energiebesparende oplossingen voor verwarming, warm water en duurzame energie. Niet alleen voor huishoudens: ook in industrie, utiliteit en projectenmarkt is Nefit een sterke naam. De kernbelofte is absolute zekerheid.
Dit alles maakt dat wij al vanaf de beginjaren Nefit dealer zijn. We staan volledig achter het merk.


- www.nefit.nl logo Remeha

Remeha staat voor innovatie, kwaliteit en service

Remeha brengt warmte en warmwatercomfort bij u thuis. Een vertrouwd merk met 80 jaar historie en grote ambities voor de toekomst. En met een Nederlandse onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling, waar de nieuwste technologieën worden vertaald naar huiselijk comfort en energiebesparing. Remeha staat voor innovatie, kwaliteit en service op het gebied van o.a. CV-ketels, Micro-WKK, thermostaten en (zonne)boilers.


Wat betekent dat voor u?

Remeha HR-ketels worden volgens de laatste stand der techniek gebouwd op maximale zuinigheid en een zo hoog mogelijk rendement. Afhankelijk van uw huidige ketel en woonsituatie kan een ketelvervanging financieel zeer interessant zijn, zeker met de sterk gestegen energieprijzen. Een nieuwe HR-ketel zal in vergelijking met een conventionele- of VR-ketel, aanzienlijke besparingen op uw gasverbruik opleveren.


- www.remeha.nl

Espace vloerverwarming en vloerkoeling

Espace vloerverwarming en -koeling is overal toe te passen; woningen, kantoren, winkels, kerken, parkeergarages, opritten, showrooms en magazijnen. Espace vloerverwarming wordt verwerkt onder alle typen vloerafwerking; natuursteen, gietvloer, plavuizen, hout, parket, grind, tapijt etc.


Warmtepompen

Een warmtepomp gebruikt meestal warmte uit de bodem en de buitenlucht. Om die warmte te kunnenverzamelen en verspreiden door de woning, is een pomp nodig. Die wordt aangedreven door elektriciteitof een gasmotor. Dat werkt zo: grondwater of buitenlucht stroomt langs een vloeistof in de warmtepomp die op lage temperatuur al verdampt. Bij het verdampen neemt die vloeistof warmte op uit de warmtebron. De pomp drukt vervolgens de vloeistofdamp samen. Daardoor stijgt de druk en neemt de temperatuurnog meer toe. De warmte stroomt vervolgens langs bijvoorbeeld waterleidingen van een verwarmingssysteem en wordt daaraan afgegeven. Als de bodem de warmtebron is, pompt de warmtepomp grondwater omhoog. Dan wordt de warmte uit het water gehaald en het afgekoelde water weer teruggepompt. Weer andere warmtepompsystemen hebben een speciale collector op het dak. Ze onttrekken daar warmte aan de buitenlucht.


Zeer betrouwbaar

Als verwarmingssysteem is een elektrische warmtepomp zeer betrouwbaar. De installatie gaat bijna twee keer zo lang mee als een cv-ketel, namelijk 25 tot dertig jaar en heeft veel minder onderhoud nodig. Een warmtepompsysteem voor verwarming is wel prijzig. Vanwege de hoge aanschafkosten is het per woning nog niet altijd rendabel. Bij toepassing in een aantal woningen tegelijk verdient de hogere investering zich al wel terug, doordat bewoners besparen op de kosten voor energie en onderhoud.


Energie besparen met warmtepomp

Warmtepompen werken op elektriciteit of op gas. Maar de hoeveelheid benodigde energie is veel lager dan die van een gasgestookte HR-ketel. Het rendement van de installatie zelf staat op warmtepompengenoteerd, achter de aanduiding COP (Coëfficiënt Of Performance). Huidige elektrische warmtepompenhebben een COP tussen drie en vijf. Bij een COP van drie is het rendement driehonderd procent.


Elektrische warmtepomp

Een elektrische warmtepomp met een COP van 2,5 of hoger is energiezuiniger dan een gasgestookte HR-ketel(rendement honderd procent). Een gasgestookte warmtepomp heeft een elf tot 31 procent hoger rendement dan de beste HR-ketels (107 procent).


Toprendement met LTV

Hoe lager de temperatuur die de warmtepomp moet afgeven, hoe hoger het rendement. Daarom werkt een warmtepomp het beste in combinatie met lage temperatuur Verwarming, zoals vloer- of wandverwarming.


Effecten op milieu en comfort

Een warmtepompsysteem met een COP van drie tot vijf stoot tien tot vijftig procent minder CO2 uit dan een HR-ketel. Zo helpen warmtepompen het broeikasprobleem verminderen.


Constante warmte

Warmtepompen zijn uitermate geschikt om over een lange periode heel constant te verwarmen. Het systeem zorgt dag en nacht voor een gelijkmatige warmte in de hele woning. Warmtepompen zijn minder geschikt om snel de temperatuur in huis te verhogen. Bij sommige toepassingen vangt een extra verwarmingsinstallatie op gas of elektriciteit dit op.


Klimaatbeheersing in huis

Behalve constante verwarming kan een warmtepomp in combinatie met LTV in de zomer ook zorgen voor koeling van de woning. Daarbij pompt de installatie het relatief koude grondwater door de vloer-of wandverwarming. Alleen voor het rondpompen van dat water is een beetje elektriciteit nodig. Een warmtepomp systeem is daarmee veruit de zuinigste vorm van koeling. Zonwering en koeling worden steeds belangrijker, vooral in nieuwe woningen. Isolerend dubbel glasspaart veel energie in de winter, maar de warmte kan hierdoor niet weg op zomerse dagen. De binnentemperatuur loopt dan gemakkelijk op tot boven 25 graden Celsius. Een goede zonwering kan meestal oververhitting helpen voorkomen.


Vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming, zowel in nieuwbouw als in bestaande bouw. Het heeft dan ook veel voordelen. Wij zijn ervan overtuigd dat vloerverwarming de toekomst heeft. Een warm onthaal voor elk huis.


Voordelen vloerverwarming

Zuiniger en dus kostenbesparend: Uit onderzoek is gebleken dat de ideale ruimte temperatuur bij vloerverwarming één tot twee graden lager ligt dan bij andere verwarmingssystemen. Dat vermindert het energieverbruik al met vijf tot zes procent. In combinatie met een HR-ketel stookt u nog eens 10 tot 15% zuiniger ten opzichte van conventionele (hoge temperatuur) systemen door de lagere stooktemperaturen. Veiliger: Geen gevaar voor stoten of branden aan radiatoren Gezonder: Betere handhaving van de luchtvochtigheid. Minder stofcirculatie en minder kans op huisstofmijt. Praktischer: Meer ruimte door het ontbreken van verwarmingselementen. Comfortabeler: Doordat vloerverwarming voor een groot gedeelte uit stralingswarmte bestaat, wordt het als aangenamer ervaren. Gelijkmatige verdeling van de warmte benadert het dichtst het ideale verwarmingsgevoel. Geen last van luchtcirculatie, tochtverschijnselen of de onaangename geur van verbrand stof door hoge, plaatselijke temperaturen die bij radiatoren en convectoren wel kunnen optreden. Hygiënischer: Geen lastige hoeken om schoon te maken. Mooier: Geen ontsierende leidingen, radiatoren, convectoren of andere verwarmingselementen.


Laag Temperatuur Verwarmingssysteem

Vloerverwarming is een zogenaamde Laag Temperatuur Verwarmingssysteem (LTV). Dit betekent dat het toegepast kan worden bij installaties die uitgaan van een aanvoertemperatuur die lager is dan 55°C. HR-ketels halen bijvoorbeeld alleen hun hoge rendement als zij niet boven deze aanvoer temperatuur komen. Warmtepompen, zonneboilers en andere alternatieve warmte opwekkers zijn zelfs nauwelijks toe te passen als er temperaturen boven de 55°C nodig zijn en gaan bovendien beter presteren als de gewenste aanvoertemperatuur nog verder kan dalen. Aangezien dit soort verwarmingsinstallaties in de toekomst steeds meer toegepast zullen worden, zijn wij er van overtuigd dat vloerverwarming de toekomst heeft.


Thermagas Espace vloerverwarming

Er zijn talloze fabrikanten met elk hun specifieke kenmerken en prijzen. Wij hebben inmiddels ruime ervaring met Espace vloerverwarming van Thermagas. Zij hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding plus de ervaring en de producten in huis voor elk type vloerverwarming.


Espace vloerverwarming is overal toe te passen; woningen, kantoren, winkels, showrooms en magazijnen. Vloerverwarming kan nu dankzij Espace toegepast worden onder alle vloertypen; natuursteen, plavuizen, hout, parket, grind en tapijt. Espace vloerverwarming is hierdoor geschikt voor kantoren, showrooms en winkels, maar ook kerken, magazijnen, hangars en parkeer-terreinen. Door de zes verschillende Espace vloerverwarmingssystemen kunnen we voor iedere situatie een oplossing op maat aanbieden. Voor elk type vloer en elk soort huis of bedrijfsgebouw, nieuw of oud, groot of klein, voor elke situatie de ideale vloerverwarming.


Download hier de brochure www.thermagas.nl

Radiatoren en convectoren

Radiatoren en convectoren worden het meest gebruikt om de warmte die door de cv-ketel wordt opgewekt, te verspreiden over de hele ruimte. Wij kunnen voor u berekenen, aan de hand van een warmteverliesberekening, waar de radiatoren of convectoren het best worden geplaatst en hoe groot hun capaciteit moet zijn. Doordat de lucht in de omgeving van de radiator of van de convector ontstaat er warmteafgifte. Hoe groter het oppervlak van de convector of radiator, hoe meer lucht er kan verwarmd worden.


Wij leveren radiatoren van diverse merken, o.a.: Radson, Quinn, Plieger, Jaga, Thermic, Vasco en wij leveren convectoren van Jaga.


Zonne-energie

Wij installeren zowel thermische (bijv. de zonneboiler) als fotovoltaïsche (bijv. elektriciteit opwekkende panelen) zonne-energie systemen.


Zonne-energie zal steeds meer toegepast gaan worden bij het verwarmen van woningen/bedrijven en water. Gebr. de Hond B.V. is een erkend installateur van zonneboilers. Een zonneboiler in huis halen is een verantwoorde luxe. Verantwoord omdat u het milieu een goede dienst bewijst. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame. moderne techniek die te combineren is met elke CV-ketel. Bovendien kunt u nog in aanmerking komen voor subsidie als extra beloning.


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector en een voorraadvat. De zonnecollector vangt zonlicht op. Zo'n collector ziet er uit als een groot dakraam en kan gemakkelijk op het dak worden aangebracht. Het water dat door de collector loopt, wordt door het zonlicht verwarmd en kan dan wel 90°C worden. Het warme water wordt bewaard in een voorraadvat dat op zolder wordt neergezet of aan de wand wordt gehangen. Sommige zonneboilers hebben geen apart voorraadvat nodig; het warme water wordt dan - extra goed geïsoleerd - in de collector op het dak bewaard. Het warme water uit het voorraadvat stroomt via de CV-ketel naar de kraan. Is het water te koud, dan brengt de CV-ketel het op temperatuur.