Gasinstallaties

Een veilige gasinstallatie is van levensbelang. Het aanleggen en onderhouden van gasleidingen is echt een klus voor de specialisten. Gas is namelijk een zeer ontvlambaar product en de leidingen die door uw huis lopen moeten dus 100% betrouwaar zijn. Niet alleen de aansluitingen maar zeker ook de manier van het leggen van de leidingen door uw huis is erg belangrijk. Een CV ketel of het gaskooktoestel waar het gas voor nodig is vormt vaak het eindpunt van de gasleiding. Een nauwkeurige aansluiting is zeer belangrijk!

Waterinstallaties

Het aanleggen of uitbreiden van waterleidingen is een klus voor de erkende waterfitter. Ons bedrijf beschikt over deze erkenning en is staat om een perfecte waterinstallatie af te leveren. Mede door het gevaar van het nestelen van bacteriën als legionella in waterleidingen is het zaak om dit werk door erkende waterfitters te laten uitvoeren. Tevens zijn wij ervaren in het saneren van loden waterleidingen in woonhuizen

Sanitaire-installaties

Iedereen droomt wel eens van een mooie badkamer met luxueus sanitair. Maar voordat u er werkelijk aan begint, is het belangrijk om goede voorbereidingen te treffen. Wij als sanitairspecialist zorgen ervoor dat uw droom uitkomt!


Voorbereiding sanitair

Voordat u sanitair uitzoekt en aan de verbouwing van een badkamer begint, kunnen wij u helpen met vast stellen wat belangrijk voor u is wat betreft: - Technische mogelijkheden; - Kosten en budget; - Diverse merken sanitairproducten; - Garantievoorwaarden.


Monteren Sanitair

Via onze eigen inkooporganisatie en diverse groothandelaren kunnen wij vrijwel alle merken leveren, zo als Sphinx, Grohe, Geberit en Villeroy & Boch. Daarnaast kunnen we u ook van dienst zijn met verbouw van toilet of douche, timmer- en tegelwerk en het monteren van aangepast sanitair van het fabrikaat Linido.


Prijsklassen sanitair

Sanitair is verkrijgbaar in allerlei prijsklassen met elk een eigen design, kleur en kwaliteit. Via ons kunt u terecht bij diverse leveranciers, o.a. Gevier & Plieger. Hier kunt u bepalen en u laten adviseren welk sanitair bij u past. Zij maken een kosteloze prijsopgave van het sanitair voor u. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij bepalen of het technisch haalbaar is en wat de totale kosten zijn.

Dakbedekking


Bitumineuze dakbedekking

De meeste platte daken zijn bedekt met bitumen, deze dakbedekking is een uitstekend materiaal om op platte daken te verwerken. Hierbij is het belangrijk om heel zorgvuldig te werk te gaan: de detaillering bepaalt de kwaliteit. Omdat wij deze dakbedekking uiterst vakkundig aanbrengen, en door onze keuze voor kwalitatief hoogwaardige materialen, kunt u rekenen op een levensduur van tenminste 15 jaar.
Bitumineuze dakbedekking is geblazen bitumen. Dit wordt verkregen uit een overblijfsel van aardolie. Het overblijfsel wordt versterkt door middel van een inlage c.q. drager. Daaraan worden nog bepaalde moleculen toegevoegd, waarna het gemodificeerd bitumen ontstaat.
Dit product staat beter bekend als A.P.P. (Atactisch Poly Propyleen) en S.B.S. (Styreen Butadieen Styreen). De door ons verwerkte rollen dakbedekking zijn voorzien van een KOMO-attest. Hierin staat de kwaliteit en de verwerkings eis vermeld.


EPDM Dakbedekking

EPDM opent een totaal nieuwe wereld voor mensen die hun dak willen bedekken met een kunststof dakbedekking. Ten opzichte van de klassieke dakbedekking biedt het vele voordelen, vooral op het gebied van kwaliteit, milieu en rendabiliteit. EPDM dakbedekking kan zowel bij nieuwbouw als bij renovatie toegepast worden en is voor het platte dak ongetwijfeld het materiaal van de toekomst.
Klassieke dakbedekking die langdurig blootgesteld worden aan de zon drogen uit en vertonen scheuren en barstjes. EPDM dakbedekking is UV- en zonbestendig en zal niet drogen of barsten. EPDM is een éénlaags synthetisch dakrubber. De naam EPDM verwijst naar de samenstelling van het membraan: Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer.
De keuze voor EPDM zal zeker in de toekomst zijn vruchten afwerpen. Kunststof dakbedekking is in vergelijking tot bitumineuze dakbedekking duurder in de aanschaf, maar heeft een langere levensduurverwachting en is tevens onderhoudsvrij materiaal. De kans op lekkages is met een EPDM afdichting kleiner, omdat er minder naden in het gebruikte materiaal zitten.

Zink -en lood werkzaamheden

Het verwerken van deze materialen is veelal nog ambachtelijk werk zoals het 100 jaar geleden werd gedaan. De montage en verwerking vereist vakmanschap met jaren ervaring die bij ons bedrijf aanwezig is en die ook weer wordt overgebracht op de nieuwe generatie. Dit deel van het loodgietervak zal naar onze mening nooit verdwijnen. Lood, zink en ook koper zijn duurzame producten en gaan jaren mee zonder onderhoud, mits ze vakkundig zijn aangebracht


Zinkwerk

Het herstellen of vernieuwen van zinken goten en hemelwaterafvoeren. Zink op dakkapellen en alle voorkomende zinkwerkzaamheden in en om het huis, bijvoorbeeld: luifels, zinken zijwangen, kilgoten. Ook complete zinken roevendaken en felsdaken kunnen wij voor u verzorgen.


Loodwerk

Het loodwerk herstellen en vernieuwen van lood om schoorstenen en in opgaande gevels.

Riolering en afvoersystemen

Om het afvalwater van uw wastafel, keuken, douche en toilet te kunnen afvoeren is een deskundig aangelegd riool noodzakelijk. Het aanleggen van een goedwerkend riool is een klus voor Gebr. de Hond B.V. Om te voorkomen dat het doucheputje, de wastafel en het toilet verstopt raken is het belangrijk dat het riool op “afschot” wordt gemonteerd. Alleen op die manier kan de zwaartekracht het afvalwater afvoeren.
Uw riolering aanleggen of het uitbreiden van uw rioleringsstelsel, of dit nou de binnenriolering of de buitenriolering is, de aanleg gebeurt altijd volgens de geldende normen en voorschriften met kwaliteitsproducten.
Reparaties van o.a. vuilwaterpomp, waterafvoer, afvoergoten, zijn door onze vakmensen zo hersteld.

Centraal stofzuigsysteem

Met centraal stofzuigen wordt stof voor 100% uit de woning verwijderd d.m.v. een buizensysteem dat de opgezogen lucht naar buiten afvoert. Voor iedereen is een Centraal Stofzuigsysteem dus veel prettiger, maar helemaal ideaal is het voor mensen met een allergie voor huisstofmijt, cara, copd, astma en mensen met een andere luchtwegaandoening.


Eenvoudig

Zodra het Centraal Stofzuigsysteem geïnstalleerd is , werkt het volautomatisch. Als u het klepje van de inlaat opent, begint de stofzuiger te zuigen. U koppelt de slang in de inlaat en begint met stofzuigen . Ook is een aan/uit schakelaar op de handgreep mogelijk voor extra bedieningsgemak.


Geluidsarm

In het vertrek waar u stofzuigt is geen hinderlijk motorgeluid hoorbaar. Gesprekken kunnen op een normale manier worden voortgezet. Zelfs telefoneren, muziek luisteren of tv kijken is geen enkel probleem. Slechts de luchtverplaatsing aan de zuigborstel is bij gebruik van een Centraal Stofzuigsysteem hoorbaar.


Waarom Centraal Stofzuigen?

Als we het heel kort willen uitleggen kunnen we zeggen:

Bij centraal stofzuigen hebben we het gemak van de stofzuiger hier en het ongemak ergens anders.

De motor wordt bijvoorbeeld geplaatst in de kelder, in de berging in de garage of op de zolder. Vanaf dit punt lopen er buizen naar verschillende centrale punten in de woning. Bij deze punten (ook wel inlaten of stofcontacten genoemd) kunt u een slang aankoppelen. Het stofzuigen kan beginnen.

De voordelen van een centraal stofzuigsysteem.

Stofzuigen is een taak die zich bij ieder huishouden voordoet. Het is een taak die weinig mensen echt leuk vinden. Stofzuigen blijft werken, maar met een centraal stofzuig systeem wordt het makkelijker, schoner en hygiënischer. De voordelen op een rijtje:

- Hygiënischer;
- Minder geluidsoverlast bij het stofzuigen;
- Betere zuigkracht;
- Veiliger;
- Gebruiksvriendelijker;
- Geen beschadigingen meer;
- Overal toepasbaar;

Kosten

Wat een centraal stofzuigsysteem kost is niet heel direct te zeggen. Dit is afhankelijk van het formaat van de woning, maar ook van het ontwerp van de woning. Eén ding is zeker, een stofzuigsysteem kost meer dan een conventionele stofzuiger.
Zo moeten we ook het fenomeen centraal stofzuigen zien. Het is nog een luxe waarvan veel mensen het grote voordeel niet van inzien. De kosten zijn afhankelijk van de omvang van uw woning, maar zullen een fractie zijn van de elektrische installatie of de centrale verwarming.
Indien u een exacte opgave wenst van de prijs van uw centrale stofzuig systeem kunt u door ons een offerte laten maken aan de hand van een plattegrond tekening.